Vaniljbullar
 
Vetedeg
30 g Jäst
250 g Mjölk
570 g Vetemjöl (9 1/2dl)
5 g Salt (1/2tsk)
8 g Malen kardemumma (1msk)
100 g Smör, rumstemperatur
85 g strösocker (1dl)
55 g Ägg (1st)
 
Vaniljfyllning
150 g ljus sirap
170 g strösocker
250 g smör, rumstemperatur
50 g maizena
40 g florsocker
1 ,5 tsk vaniljpulver

Pensling
Smör & strösocker

Vetedeg: Kör alla ingredienser i en köksassistent med krok och arbeta ihop degen långsamt cirka 5 minuter. När degen gått ihop ökar du tempot lite och arbetar degen ytterligare 10 minuter tills den känns elastisk, glansig och fin på ytan. Lägg ut degen på ett mjölat bord och låt vila 30 minuter.
Vaniljfyllning: Blanda alla ingredienser i en köksassistent eller en bunke för hand till en slät och fin fyllning. Kavla ut degen till en rektangel, 3-4 mm tjock på ett lätt mjölat bord. Bred ut fyllningen jämt över degen och vik över den övre delen mot den nedre delen så att du behåller längden på rektangeln uppåt. Skär ut långa strängar med en sporre, twista och snurra.
Lägg bullen på plåt med bakplåtspapper, täck med plastfolie och låt jäsa ordentligt minst 90 minuter. Grädda bullarna på 190 grader i 8-10 minuter eller tills de fått en fin gyllenbrun färg. Ta ut och låt svalna. Smält smöret i en kastrull, pensla smör på bullarna och doppa varje bulle i strösocker. 
 
 
Recept från mittkok.expressen.se
#1 - JUNITJEJ

Så goda de ser ut!